Placeholder image

BUTLLETINS

Aquí podeu trobar tots els Geonotícies, el butlletí d'informació de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya
i l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya.

Recurs al Tribunal Suprem per a defensar la capacitat professional dels Geògrafs i les Geògrafes en el camp del urbanisme
El Col·legi es proposa interposar un recurs davant el Tribunal Suprem en defensa de la competència professional en matèria d'urbanisme.
El Col-legi presenta un informe sobre l'avantprojecte de Llei de simplificació , d'agilitat i reestructuració administrativa, i de promoció económica
El Col·legi ha comparegut en el tràmit d’informació pública de la Llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa, i de promoció econòmica, la coneguda com a “Llei òmnibus”.
Actualització del catàleg dels avantatges col-legials
Durant el mes de febrer s’ha procedit a l’actualització del catàleg d’avantatges col·legials.
Assemblea de la Delegació del Col.legi de Geògrafs a Catalunya
El passat dia 25 de febrer va tenir lloc l’assemblea ordinària de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya al centre cívic Pati Llimona de Barcelona.
Curs: Projeccions de població, una eina per la planificació
Del 14 al 28 de febrer de 2011 el Col!legi de Geògrafs a Catalunya i l'AGPC organitzen la tercera edició del curs "Projeccions de població, una eina per a la planificació".
Jornada sobre la nova ordenació dels equipaments comercials
El passat dijous 4 de novembre va tenir lloc una sessió sobre la nova ordenació dels equipaments comercials, organitzada pel Col·legi de Geògrafs i l'AGPC, i amb el suport de la Direcció General de Comerç de la Generalitat. Arrel de l'aprovació del Decret-llei 1/2009, l'ordenació dels equipaments comercials té molt més a veure amb l'urbanisme i amb el model de ciutat. Pren més importància un instrument territorial, com la Trama Urbana Consolidada (TUC), objecte de l'interès professional de la geografia.
El Col.legi de Geògrafs s'adhereix a la candidatura de les Terres del Ebre reserva de la biosfera
a Junta de Col·legi de Geògrafs a Catalunya, en la seva sessió del passat 16 de setembre, va acordar adherir-se a la campanya per a la declaració de les Terres de l’Ebre com a reserva de la biosfera, dins el programa MaB (man and the biosphere) de la UNESCO.
Darres recursos presentats pel Col.legi
El Col·legi va formular recurs per la no admissió dels geògrafs en unes beques en l'àmbit de política agrària i desenvolupament rural. El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural va rectificar les bases i va obrir un nou període de presentació.
Xerrades sobre les sortides professionals de la geografia a la URV i a la UB
El passat mes de març, el Col·legi i l’AGPC van organitzar dues xerrades sobre les sortides professionals de la geografia a la URV. Una dirigida als alumnes del darrer cicle de la llicenciatura, i l'altra, a l'alumnat del primer curs del grau.
Assemblea de la Delegació del Col.legi de Geògrafs a Catalunya
El passat dia 25 de febrer es va celebrar l’assemblea ordinària de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya a la Biblioteca Francesca Bonnemaison de Barcelona. L’acte es va iniciar, a proposta del president del Col·legi, amb un minut de silenci en record del company Jordi Amorós, secretari de la Junta entre febrer de 2005 i febrer de 2009, que va morir el passat mes de desembre.
Adéu a en Jordi Amorós
A primers de desembre de 2009 ens va deixar en Jordi Amorós i Ros, geògraf de Sarral que es va formar a la Universitat Rovira i Virgili i que va exercir la professió en diferents punts de Catalunya, entre ells Solsona, Tarragona i, darrerament, Barcelona.
Acte de presentació de la guia per a l'elaboraciód'una memòria social
La sala Pi i Sunyer de l'Institut d'Estudis Catalans va acollir el passat 3 de novembre la presentació de la Guia per a la redacció d’una Memòria Social, publicació editada pel Col·legi de Geògrafs a Catalunya i per l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya, amb el suport de la Secretaria d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
Activitats programades pel Col-legi de Geògrafs per a aquesta tardor
Properament es durà a terme la presentació de la Guia per a la redacció d’una Memòria Social, editada per la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya, amb el suport de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat.
Audiència amb el President del Parlament de Catalunya
El passat 4 de juny el President del Parlament, Ernest Benach, va rebre en audiència a una representació de la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya, conformada pel seu president, Antoni F. Tulla, el vicepresident, Robert Casadevall, i el tresorer, Carles Donat.
Celebrat el seminari Aeroports i Territori al CCCB amb gran èxit d'assistència
El passat 17 de març al CCCB es va celebrar el Seminari Aeroports i Territori organitzat pel Col—legi de Geògrafs i l'AGPC. El seminari, el qual va comptar amb més de cent assistents, va reunir experts de cinc disciplines diferents, posant de manifest la importància del geògraf com a professional multidisciplinar.
Celebrades les assemblees generals de la Delegació del Col.legi de Geògrafs a Catalunya i de l'associació de Geògrafs professionals de Catalunya (AGPC)
El passat divendres 27 de febrer van tenir lloc al Centre Cívic Pati Llimona les assemblees generals de l’AGPC i de la Delegació del Col—legi de Geògrafs a Catalunya, que van aplegar una cinquantena de col—legiats i col—legiades.
El Col.legi de Geògrafs inicia una nova campanya de promoció del Col.legi.
La campanya té com objectiu el donar a conèixer la tasca que realitza el Col—legi en defensa i promoció de la Geografia, així com els serveis que ofereix als seus membres.
Rescissió del conveni amb la Fundació Catalana per a la Recerca
El passat estiu, sense cap advertència prèvia, l’AGPC va rebre una succinta carta de l’aleshores director de la FCR, senyor JosepA. Plana, en la que es comunicava la rescissió unilateral i no argumentada del conveni entre la FCR i l’AGPC.
Govern i territori: nous elements per al debat sobre l'organització territorial de Catalunya
Aquest document recull algunes idees sorgides al llarg del debat organitzat per l'Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya sota el títol de "Govern i territori: nous elements per al debat sobre l'organització territorial de Catalunya", celebrat el dia 28 de juny de 2000 a Barcelona.
l professor Enric Lluch, guardonat amb la distinció Jaume Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària
Enric Lluch, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat guardonat amb la distinció Jaume Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària. Aquest guardó, que atorga el govern de la Generalitat, vol destacar la llarga trajectòria docent i especialment el gran esforç realitzat per a la innovació en metodologies i en continguts temàtics en l'ensenyament de la geografia.
El Col·legi de Geògrafs: expectatives, incerteses i oportunitats
En primer lugar quería saludarles a todos y agradecer la invitación de la Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya a intervenir en este acto en nombre de la AGE, que participa como coorganizadora del acto, y en el mío propio, por darme la oportunidad de estar ante ustedes y poder explicarles algunas cuestiones que nos han ocupado en los últimos años. Creo que este tipo de actos informativos sobre el Colegio y sus posibilidades resultan imprescindibles en esta etapa que ahora empieza.
La formació dels geògrafs i la seva inserció professional
Ens complau fer-vos arribar el primer Butlletí del 2000, en el qual hem intentat reflectir les principals activitats realitzades els darrers mesos a l'Associació; a banda de l' apartat habitual de les Notícies, hi ha dos articles sobre la participació de l'AGPC en els actes als quals ha estat especialment invitada.
La formació del geògrafs i la seva inserció professional
El Departament de Geografia de la Universitat de Màlaga i l’Asociación de Geógrafos Españoles van convidar l’AGPC a participar en una taula rodona sobre “La formació del geògraf i la seva inserció professional”, dins del Congrés de Geògrafs Espanyols, celebrat a Màlaga dels dies 9 al 12 de desembre de 1999.
Dossier sobre sortides professionals de la geografia
El passat 29 de juny l’AGPC va organitzar un acte informatiu i de debat sobre el Col·legi de Geògrafs (del qual trobareu un report en aquest butlletí) i del que us n’informarem amb més detall en propers números. Un dels principals temes del debat va ser la compatibilització de la gran diversitat de camps d’activitat professional dels geògrafs amb la projecció d’una imatge pública fàcilment reconeixible. L’inventari de les sortides professionals i la recerca d’una coherència entre elles va ser una tasca demanada per tots els ponents que varen participar en aquest acte.
Les activitats dels geògrafs.
A part dels àmbits més tradicionals de l’ensenyament i la recerca científica, l’activitat dels geògrafs en la seva pràctica professional s’insereix en una àmplia varietat de camps d’actuació aplicada que se situen des de l’urbanisme a la gestió ambiental, i des de la divulgació editorial als sistemes d’informació geogràfica. En aquest butlletí es descriuen només uns exemples dels camps d’activitat en què intervenen actualment els geògrafs a Catalunya i una mostra de les activitats que s’efectuen en cada un d’ells.
Creat el Col·legi de Geògrafs
La definitiva creació del Col·legi de Geògrafs, d’abast estatal, suposa una fita clau tant per al reconeixement de la geografia com a activitat professional, com per a la promoció i defensa dels interessos del col·lectiu de geògrafs en el seu exercici professional.

Placeholder image
Placeholder image

Patrocinadors:


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Col.legi de Geògrafs - Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya -Carrer Muntaner, 81, 6è 1a-08011 Barcelona-Tel i fax: 93 481 50 73-informacio@geografs.org
NIF de la DCGC V83128066-NIF de l'AGPC G58807249-Copyright © 2016