Punt de trobada per acordar un full de ruta que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic.

El divendres dia 17 de gener del 2020 va tenir lloc la 1ª Cimera Catalana d’Acció Climàtica. Aquesta cimera presidida pel M. Hble. Sr. Joaquim Torra i Pla, President de la Generalitat de Catalunya, vol ser un punt de trobada per acordar un full de ruta, a curt i mig termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó també de tots els agents implicats.

El passat 14 de maig de 2019, el Govern de Catalunya ja va declarar formalment l’emergència climàtica a Catalunya i va adoptar el compromís de fer realitat aquesta cimera. Els antecedents i estudis demostren que l’augment de la temperatura ha estat d’1 grau cada 40 anys; que les precipitacions s’han vist disminuïdes un 1,4% per dècada, sent encara més accentuat durant els mesos d’estiu notant una disminució del 5% durant el mateix període i com a conseqüència d’aquest augment de temperatura, els casquets polars pateixen un desglaç que estem notant a les nostres costes, amb un augment del nivell del mar de 3,3 cm cada 10 anys; i com a conseqüència s’han de començar a prendre decisions que han portat a la celebració d’aquesta Cimera.

En aquest link podreu trobar tota la informació referent a aquest cimera, sobretot destacant els principals objectius i compromisos de la mateixa.