Projecte de cartografia col·laborativa destinat a recollir i difondre informació sobre les iniciatives solidàries davant la crisi del COVID-19

Ens fem ressò de SOLIVID  projecte col·lectiu per a la construcció d’un mapa col·laboratiu i d’un banc de recursos on-line sobre les iniciatives solidàries davant la crisi del COVID-19 a Catalunya i Europa. Promogut per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, l’ Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i el grup GURB (Grup de Recerca Energia, Territori i Societat) del Departament de Geografia UAB de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El projecte, té tres objectius:

  1. Recollir i difondre iniciatives solidàries a través de la construcció d’un mapa col·laboratiu
  2. Recopilar mapes i xarxes digitals ja existents
  3. Difondre notícies i reflexions sobre els impactes de la crisi a les ciutats i el paper de la solidaritat ciutadana.

Els promotors fan una crida a qui vulgui col·laborar per recopilar informació sobre experiències i recursos de qualsevol indret del món i a difondre el projecte en les xarxes personals i organitzatives.  Totes les dades recollides quedaran a disposició de les administracions, entitats i ciutadania que hi vulgui accedir en format open data. És un projecte que davant les circumstàncies provocades pel Covid-19 permet construir un mapa d’iniciatives que siguin una resposta a les conseqüències de la pandèmia, un banc de recursos, i una recopilació de notícies i articles d’opinió. Uns objectius que es creu poden ser ben aprofitats per les persones amb interessos cívics i geogràfics.

www.solivid.org