Va tenir lloc el passat 5 de juny a la seu del COACB.

El passat dimecres dia 5 de juny va tenir lloc a la seu del COACB (Col·legi oficial d’Agents Comercials de Barcelona) la xerrada-periple a càrrec del geògraf David Montserrat.

En David està especialitzat en la prevenció d’incendis forestals i treballa al Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat de Catalunya centrat en la predicció del perill. El mapa diari de perill d’incendi forestal és un dels productes més coneguts d’aquesta feina.

Ens va fer una explicació del seu itinerari personal com a professional, començant a la Universitat de Barcelona on va cursar els seus estudis i com la seva experiència i trajectòria l’ha portat fins al dia d’avui. Va ser una gran reflexió sobre les universitats, els estudis universitaris i les especialitzacions extremes a les que s’ha arribat i com l’ha afectat en les seves decisions a nivell professional i com influeixen als actuals estudiants de geografia a dia d’avui. Es va provocar un interessant debat entre els assistents contraposant la vocació generalista del geògraf amb l’especialització que requereix l’exercici de la professió. Un dilema recurrent que qualsevol geògraf professional ha de superar, i que en David abordà amb tocs d’humor, de forma distesa i amb optimisme.