El Fòrum d’enguany centrat en la Geoinformació

El passat 14 de novembre vam assistir al XVII Fòrum TIGSIG, organitzat per ACTIG, l’Associació Catalana de Tecnologies de la Informació Geogràfica al Born CCM a Barcelona. El Fòrum d’enguany estava centrat en la Geoinformació, aspecte molt interesant per a la comunitat geogràfica.

Al matí, els debats es van organitzar al voltant de 4 temàtiques anomenades 4 Hèlix: HÈLIX ADIMINISTRACIÓ / HÈLIX SOCIETAT / HÈLIX EMPRESA / HÈLIX DOCENCIA I RECERCAT. En cada una d’elles hi havia ponents especialitzats i es plantejaven els principals els reptes a assolir en el moment actual.

Per la tarda es van realitzar els BITS de SIG, exposicions de projectes de curta durada (5 minuts) relacionats amb les tecnologies TIG/SIG i la Geoinformació.

En l’acte destaca la presència de dos dels nostres patrocinadors Francesc Varela CEO de Nexus Geogràfics que va conduir l’Helix Administració i en Marc Vila i en Paulino Vallejo socis de Solucions Geogràfiques que varen presentar i dirigir part dels Bits de SIG.

Durant l’any 2020 està pensat anar treballant en cada una de les Hèlix amb especialistes de cada temàtica. Animen als col·legiat/es a assistir-hi segons especialitats, ja que creiem que el  paper dels geògrafs/es ha d’estar present en tots els grups de treball.  Des de la Delegació del Col·legi i des de l’AGPC estarem presents en totes les jornades defensant el col·lectiu i aportant valor.